Politika privatnosti
Posljednje ažurirano 10. jula 2024
Datum stupanja na snagu 10-jul-2024

Ova “politika privatnosti ” opisuje politike Orbico d.o.o., Lužansko polje 7, Ilidža 71210, Bosna i Hercegovina, email: privacy.orbicobih@orbico.com, telefon: +38733756000 o prikupljanju, korištenju i otkrivanju vaših podataka koje prikupljamo kada koristite našu web stranicu  https://beautybox.ba – servis.
Pristupanjem ili korištenjem servisa, pristajete na prikupljanje, korištenje i otkrivanje vaših podataka u skladu s ovom politikom privatnosti. Ako se ne slažete sa istim, nemojte pristupati ili koristiti uslugu.
Ovu politiku privatnosti možemo izmijeniti u bilo koje vrijeme bez ikakvog prethodnog obavještenja i objavit ćemo revidiranu politiku privatnosti na servisu. Revidirana politika će stupiti na snagu 180 dana od dana kada je revidirana politika objavljena u servisu i vaš nastavak pristupa ili korišćenja usluge nakon tog vremena će predstavljati da prihvatate revidiranu politiku privatnosti. Stoga preporučujemo da povremeno pregledavate ovu stranicu.

Informacije koje prikupljamo:

Prikupljat ćemo i obraditi sljedeće lične podatke o vama:

Ime
Email
Mobilni
Adresa

Kako koristimo vaše podatke:

Podatke koje prikupljamo o vama koristit ćemo u sljedeće svrhe:
Marketing/ Promotivni
Kreiranje korisničkog naloga
Izjave
Prikupljanje povratnih informacija kupaca
Obrada plaćanja
Podrška
Ciljano oglašavanje
Upravljajte narudžbom kupaca
Zaštita lokacije
Komentari korisnika prema korisnicima
Rješavanje sporova
Upravljajte korisničkim računom
Ako želimo upotrijebiti vaše podatke u bilo koju drugu svrhu, tražit ćemo od vas pristanak i koristit ćemo vaše podatke samo nakon što dobijemo vaš pristanak, a zatim samo u svrhu(e) za koju dajemo pristanak osim ako se od nas ne traži drugačije do zakon.

Zadržavanje Vaših informacija:
Zadržat ćemo vaše lične podatke kod nas 90 dana do 2 godine nakon što korisnički nalozi ostanu neaktivni ili onoliko dugo koliko su nam potrebni da bismo ispunili svrhe za koje su prikupljeni, kao što je detaljno navedeno u ovoj politici privatnosti. Možda ćemo morati zadržati određene informacije na duži period, kao što je vođenje evidencije/izvještavanje u skladu sa važećim zakonom ili iz drugih legitimnih razloga kao što su provođenje zakonskih prava, sprječavanje prijevare, itd. Preostale anonimne informacije i zbirne informacije, od kojih nijedno od vas ne identifikuje (direktno ili indirektno), mogu se čuvati neograničeno.

Vaša prava:
Ovisno o zakonu koji se primjenjuje, možete imati pravo da pristupite i ispravite ili izbrišete svoje osobne podatke ili dobijete kopiju vaših ličnih podataka, ograničite ili prigovorite na aktivnu obradu vaših podataka, zatražite od nas da podijelimo (port) vaše lične podatke informacije drugom subjektu, povući svaki pristanak koji ste nam dali za obradu vaših podataka, pravo na podnošenje žalbe zakonskom tijelu i druga prava koja mogu biti relevantna prema važećim zakonima. Za ostvarivanje ovih prava možete nam pisati na privacy.orbicobih@orbico.com . Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u skladu sa važećim zakonom.
Imajte na umu da ako nam ne dozvolite da prikupljamo ili obrađujemo tražene lične podatke ili povučete saglasnost za obradu istih u tražene svrhe, možda nećete moći pristupiti ili koristiti usluge za koje su vaši podaci traženi.

Kolačići itd.
Da biste saznali više o tome kako ih koristimo i vašim izborima u vezi s ovim tehnologijama praćenja, pogledajte našu politiku-obavijest o kolačića.

Sigurnost:
Sigurnost vaših podataka nam je važna i mi ćemo koristiti razumne sigurnosne mjere kako bismo spriječili gubitak, zloupotrebu ili neovlaštenu promjenu vaših podataka pod našom kontrolom. Međutim, s obzirom na inherentne rizike, ne možemo garantirati apsolutnu sigurnost i shodno tome, ne možemo osigurati ili garantirati sigurnost bilo koje informacije koju nam prenosite i to činite na vlastitu odgovornost.

Službenik za pritužbe/zaštitu podataka:
Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s obradom vaših podataka koja je dostupna kod nas, možete poslati e-poštu našem službeniku za žalbe na Orbico d.o.o., Lužansko polje 7, Ilidža na email: privacy.orbicobih@orbico.com . Vašu zabrinutost ćemo riješiti u skladu sa važećim zakonom.

 

Obavijest o kolačićima

1. Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira web stranica koju posjećujete, a koje sadrže podatke. Pohranjuju se na računalo posjetitelja kako bi korisniku omogućili pristup raznim funkcijama. Kolačići su korisni iz više razloga jer vam omogućuju učinkovito kretanje između web stranica, pamte vaše postavke i općenito poboljšavaju korisničko iskustvo.

2. Zašto koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo kako bismo saznali više o tome kako posjetitelji stupaju u kontakt sa sadržajem naših web stranica i kako bismo poboljšali njihovo iskustvo prilikom posjeta našoj web stranici.

3. Koje vrste kolačića koristimo?

Na našoj web stranici koristimo:

a) Funkcionalne (nužne) kolačići

Funkcionalni kolačići omogućuju pravilan rad web stranice i preglednost korisničkih postavki. Dodavanjem funkcionalnih kolačića također omogućujemo jednostavnost korištenja web stranice (npr. ne morate ponovno upisivati isti tekst). Ova vrsta kolačića pohranjuje se na vaš uređaj bez vašeg pristanka. U nastavku je popis funkcionalnih kolačića koje koristimo:

Naziv Svrha Istek Dodatne informacije
cookieyes-consent CookieYes postavlja ovaj kolačić kako bi zapamtio preferencije pristanka korisnika tako da se njihove postavke poštuju prilikom narednih posjeta ovoj web stranici. Ne prikuplja i ne pohranjuje nikakve lične podatke o posjetiteljima stranice.  1 godina
beautybox.ba
wpEmojiSettingsSupports WordPress postavlja ovaj kolačić kada korisnik stupi u interakciju s emoji simbolima na WordPress stranici. Pomaže u određivanju može li preglednik korisnika ispravno prikazati emojis. Sesija beautybox.ba

b) Analitički kolačići

Ovi se kolačići koriste za praćenje statistike web stranice. Oni nam omogućuju praćenje broja i izvora posjeta kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Ova vrsta kolačića pomaže nam razumjeti koje su podstranice najviše ili najmanje posjećene i kako se posjetitelji kreću našom web stranicom. Ako odbijete spremiti analitičke kolačiće na svoje računalo ili pametni telefon, vaš posjet neće biti uključen u našu statistiku, ali vam u isto vrijeme neće ograničiti nijednu funkcionalnost na našoj web stranici.

Donja tablica pruža više pojedinosti o analitičkim kolačićima koje koristimo.

Naziv  Svrha Istek Dodatne informacije
_ga_*  Google Analytics postavlja ovaj kolačić za pohranjivanje i brojanje pregleda stranica. 1 godina 1 mjesec 4 dana beautybox.ba
_ga Google Analytics postavlja ovaj kolačić za izračunavanje podataka o posjetiteljima, sesijama i kampanjama i praćenje korištenja stranice za analitičko izvješće stranice. Kolačić anonimno pohranjuje informacije i dodjeljuje nasumično generirani broj za prepoznavanje jedinstvenih posjetitelja. 1 godina 1 mjesec 4 dana beautybox.ba
_ga_* Google Analytics postavlja ovaj kolačić za pohranjivanje i brojanje pregleda stranica. 1 godina 1 mjesec 4 dana beautybox.ba
_fbp Facebook postavlja ovaj kolačić za prikazivanje reklama na Facebooku ili na digitalnoj platformi koju pokreće Facebook oglašavanje nakon posjete web stranici. 3 mjeseca beautybox.ba

4. Ostale informacije prometa

Tehnologija lokalne pohrane omogućuje nam učinkovito korištenje web stranice i koristi se za spremanje podataka koji su spremljeni tijekom korištenja web stranice u zasebnom dijelu memorije preglednika, nakon što se on isključi. Samo web stranica čiji su podaci spremljeni u pregledniku može pristupiti podacima u lokalnoj pohrani.

Korištenje web stranice podrazumijeva slanje upita poslužitelju na kojem je web stranica pohranjena. Svaki upit poslan poslužitelju sprema se u logove poslužitelja. Logovi uključuju IP adresu, datum i vrijeme, informacije o web pregledniku i operativnom sustavu. Logovi se spremaju i pohranjuju na poslužitelju. Podaci pohranjeni u logovi poslužitelja nisu povezani s pojedinačnim korisnicima koji koriste web stranicu i nisu korišteni u identifikacijske svrhe. Logovi poslužitelja su pomoćni materijal koji se koristi za upravljanje web stranicom i njihov sadržaj se ne otkriva nikome osim osobama ovlaštenim za upravljanje poslužiteljem.

5. Kako ograničiti kolačiće?

Većina web preglednika dopušta određenu mjeru kontrole nad većinom kolačića putem postavki preglednika. Kako bi pogledao informacije o pojedinom pregledniku (uključujući njegove postavke), Korisnik treba posjetiti web stranicu tog preglednika. U nastavku je popis vodiča za upravljanje kolačićima za pojedinačne preglednike:

6. Upravljanje privolom

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem kolačića. Odabirom “Prihvati”, pristajete na našu upotrebu svih kolačića opisanih u gornjim točkama. Klikom na “Prilagodi” možete odabrati vrstu kolačića koje koristimo kada pristupate našoj web stranici. Odabirom opcije “Odbij” odbijate korištenje analitičkih i marketinških kolačića. Imajte na umu da su funkcionalni (nužni) kolačići potrebni za pravilno korištenje web stranice i stoga se ne mogu odbiti. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku u odjeljku “prilagodi”.

Također možete onemogućiti korištenje kolačića putem vašeg preglednika (pogledajte točku iznad “Kako ograničiti kolačiće”), ali imajte na umu da tada naša web stranica možda neće raditi na najučinkovitiji način (jer kao što smo ranije naveli, funkcionalni kolačići su potrebno za pravilan rad web stranice).

Ako želite promijeniti svoju privolu za kolačiće ili želite izbrisati kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, to možete učiniti brisanjem povijesti pregledavanja u vašem pregledniku. Ovo će ukloniti sve kolačiće s ove web stranice, a od vas će se ponovno tražiti privolu za kolačiće prilikom sljedećeg posjeta. Imajte na umu da je gubitak spremljenih informacija moguć ako tako odlučite (npr. spremljeni podaci za prijavu, postavke stranice itd.).

7. Promjene obavijesti

Zadržavamo pravo promjene ove obavijesti o kolačićima u bilo kojem trenutku. Sve promjene obavijesti o kolačićima bit će objavljene ovdje:  Cookies.